basket
Total:
Discount:
to-basket
%

Leģendārā SEIKO “Arnie” atgriešanās

  • 30.09.2019

    Leģendārā SEIKO “Arnie” atgriešanās. Ikoniskais radījums, ko valkāja Arnolds Švarcnēgers savās visslavenākajās filmās, ieskaitot “Komando” un “Plēsoņa” un  tas ir atgriezies SEIKO Prospex īpašajā kolekcijā.

    Pulksteņu fabrikām ar vairāk nekā gadsimta vēsturi ideja smelties iedvesmu no savas bagātās pagātnes ir viena no iespējām saglabāt tradīcijas un ievērot ceļu, kuru bija izvirzījuši dibinātāji. Pārtapšana visās radošuma jomās, pirmkārt, ir atbildība veidotāju un fanu armijas priekšā, kuri meklē trūkumus “pārtaisīšanā”. Cita lieta, kad pārdomāšanu veic pats autors.
    80. gadu sākums japāņu zīmolam SEIKO, kas 1969. gadā pasaulei izrādīja pirmo rokas kvarca pulksteni, kļuva par īstu atklājumu laikmetu. Tikai dažu gadu laikā SEIKO izmainīja pulksteņu pasauli ar milzīgu skaitu kvarca izgudrojumu. Starp tiem bija pirmais sešu zīmju LCD disks, pirmais pulkstenis ar televizoru un datoru un pirmais pasaulē analogais kvarca hronogrāfs. Bet šajā sērijā bija lietas, kas bija ne tikai tehniski unikālas, bet arī kļuva ikoniskas.
    1983. gadā SEIKO ieviesa pasaulē pirmo digitālo hronogrāfu niršanai ar trauksmes funkciju, pulksteni ar tā saukto “daudzfunkciju”, analogā un digitālā informācijas parādīšanas veida kombināciju uz diska un vairākas papildu funkcijas sekundārajā displejā, piemēram, hronogrāfu, pasaules laiku un modinātāju. Tas bija liels pulkstenis ar numuru H558-5009 “tunczivs” korpusā (tērauda korpuss + papildus keramikas vai plastmasas, lai aizsargātu pirmo) uz patentētas poliuretāna siksnas ar ūdens izturību līdz 150 metriem, standartizētu atbilstoši ISO 6425. Tas bija patiesi unikāls pulkstenis, bet ne tas padarīja to par ikonisku.
    80.gadu populārā kinematogrāfija pilnībā tika atdota trilleriem. Cīņas, muskuļu kalni un bezgalīgas munīcijas - daudzām paaudzēm uz ilgu laiku palika atmiņā kā laikmeta simbols. Nav pārsteidzoši, ka, galvenais visu laika periodu un tautu trilleru varonis, kurš vēlāk kļuva par Kalifornijas štata gubernatoru, izvēlējās sev un savām filmām jaudīgus un triecienizturīgus pulksteņus. Tieši H558-5009 kļuva par galveno varoņa instrumentu piecās sensacionālākajās filmās.
    Šodien, 2019. gadā, SEIKO inženieri lielajai fanu tiesai piedāvā jaunu šī slavenā modeļa interpretāciju. Daudzējādā ziņā tas pārspēj savu priekšgājēju, saglabājot labākās īpašības. Tagad korpuss ir kļuvis vēl lielāks (47,8 mm), ūdens aizsardzība tagad ir Diver`s 200 m, siksniņa ir izgatavota no mīksta un izturīga silikona, un funkcijām ir pievienots mūžīgais kalendārs.

    Seiko Prospex, SNJ025P1

    Cena: € 495,00

     

    PIRKT >>

    Seiko Prospex, SNJ027P1

    Cena: € 495,00

     

    PIRKT >>

    Seiko Prospex, SNJ028P1

    Cena: € 549,00

     

    PIRKT >>